klik la sini ye..^^

Rabu, 8 Jun 2011

Wonderpets?? ^_^

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum w.b.t..Ohayo gozaimassu min'naa~~ =D

bertemu lagi kita dalam dunia blogger nie yek..hehehe


tagline Wonderpets--->
ape yg PENTING???
*KERJA~~SAMA*
^^

hahahaha..2 la tagline yang paling aku menyampah suka dulu..
tetibe je binatang haiwan bertiga nie jdik feymes kan..1 Malaysia gitu..
mesty penulis skrip citer nie bangga giler nan pencapaian diorg bertiga nie..kan,kan,kan?? =)
siapa peminat citer nie??
angkat kening~~ =,="

acctually entry kali nie xde kene mengene pon dngan keanehan kehandalan mereka bertiga nie menyelesaikan msalah dlm dunia haiwan..
"wonderpets",,2 diorang kn??
tapi aku lak nak citer tntang "PETS" sahaja..

korang ade pape haiwan peliharaan x??
biawak?..lalat??..kutu??..**ok,,2 ckup pelik.. -,-"
hahaha..ok,serius balek!..
pada yang x ade pets 2,,korang amat2 la rugi..

knape??
let me ceritain.. ^_^
memelihara haiwan nie boley mmberikn pelbagai faedah kpd korang..
for example,diorang boley mengurangkn tesion korang..
dan hal ini dah pon TERBUKTI melalui beberapa research yg tlah dijalankn..
aku pon mengakuinye.. =)

then,haiwan yang dipelihara nie boley mengurangkn risiko penyakit jntung..
**da terbukti gak,,,kot.. hehe ;p
so,kpd korang yg suka sgt tgok citer2 yg agak seram 2,,bela la beberapa ekor kucing mahupun kekupu sebagai peneman dikala menonton movie seram 2 yek..
mane la tau kot2 dgn kehadiran diorang 2,korang dapat la mengelakkan diri dari terkena demam malaria tapioka & serangan jantung sekaligus menyebabkn kematian yg tragis.. T-T
bguskn klau ade pets nie?? ^_^

lg satu,,
pets nie ley dibuat peneman dikala kesepian mahupun sebagai penawar racun rindu..
korang ley la meng-ekspresikan perasaan rindu,cinta,x terkecuali benci kpd seseorang kat pets korang sbb diorang x kan memberikan sebarang respon..
apatah lagi menyepak tumbuk terajang korang kerana diorang x berkeupayaan ntuk melakukan sedemikian rupa..
bagus kn??.. ^_^

pada aku yg stay single-mingle nie,,
pets amatlah penting kepada aku..**FYI,pets aku adalah kucing.. ^^
diorang la pengubat dikala kesepian,,penawar dikala duka and etc..
bila bosan je,,ley gurau2 n borak2 ngan diorang..
**walaupon diorang x bagi respon..tp da ckup skadar diorg lpak ngan aku smbil mndengar omelan aku..haha
bila terasa nk bermanja je..ley r belai2 diorang..

ok what daripada korang dok BELAI GF or BF korang yang da nyata2 HARAM bersentuhan..
mana ade haiwan yg haram disentuh..
kalau sentuh menatang ba-alif-ba-ya tu pon juz makruh n kena samak je..
igt DOSA bersentuhan dengan gf or bf korang tu ley hilang only by SAMAK je ke??..**i'm juz sayin'.. =)

so,,stakat nie ape pndapat korang tentang pets??
baguskn ??.. ^_^
so,ape lg..
adopt la sekor dari pusat2 kebajikan haiwan..macam2 ada~~..haha
pengambilan kucing adalah digalakkan..
tahu kn sebab ape??.. ^_^

**smakin banyak aku menaip,,smakin jauh menyimpang lak dari tujuan asal aku td.. =,="
xpe la...asalkan bukan benda bukan2..btul x?? ;p

kt sini aku sertakan skali la pic2 pets yang aku ade..
sbenarnye aku nie dari dulu gilakan haiwan..sume aku nk bela..
tp,bela kucing je la yang termampu.. ^-^'


*ape yg ade kt pokok nie??..ce teka,,ce teka.. =)*



*obses yg melampau..kalau ikotkan ati,,ulor nie on aku nk bela dulu*
p/s: sory,nset x ckup power nk snap kasi jelas.. =P



*yang nie mmang aku x sanggup nak bela..besor giler gaban..trjumpa kt kampung aritu..*




*yang nie ley wat umpan pancing je..dpat ikan haruan pon sodap nie.. =D*




*kalau la ade menatang cmnie,,gerenti aku yang tgkap dulu..haha XD*


now,here's some pic of my pets = = =>


*nie la pet aku yg first skali..Leo@Besor namanye..tp,da almarhum da..mati tnpa aku di sisi..masa 2 aku kt matrik lagi..org kata,,kalau kucing sayang tuannya dye akan mati kt tempat laen..bukan kt umah tuannya..and this feline dies at my neighbour's house..not so far from my home..so,what's that mean??*
p/s: i really3 love this cat so0o much!!!..he's the one that always there by my side,
lepaking,makan & tido sama2..
u had became such a good cat and i'll always remember u as my most best pet ever..
sob3.. T-T





diorang berdua nie lak generasi yg ditinggalkan oleh Besor ntuk dijaga oleh aku n famili..
yang atas,,namanya Cekodok..yang bawah lak Gemok.. ^_^





haaa..yang nie lak baru lagi kt umah aku..
kucing terbiar yang aku jumpa kt blakang umah..time tu dye kecik lagi..
kesian,,kena buang..so,aku bawak balik umah la..
ape yang menariknye dye nie,,prangai dye lbey kurang cam Besor..
nama dye Comel@Kecik..
best layan dye nie..aktif gler,,walaupon cuma kucing betina.. ^_^


*tgok la 2...manja kn??? =D *



so,,2 je la penaipan aku ntuk kali nie..sgala silap carut kata n trkasar bahasa harap dimaapkn la yek..
lastly,,
sayangi la & berbuat baik la kpd smua makhluk hatta ianya haiwan sekalipun..
ada ganjarannya kelak,,InsyaAllah.. =)

**sriusly,,entry kali nie agak membosankn..betul x?? =;="



6 comments:

liana.syazwani berkata...

comel gile kucing2 tu :) haha..bagus ! tak sia2 bela arnab..banyak advantages ade pets ni :D

abie_panda berkata...

hahaha..arnab??..whaa,,lg comey..comey cam awak la yek..haha ;p
*ttibe teringat rendang arnab..sdapnyee..haha :D

LyenaNana berkata...

pets..??alergic dgn bulu haiwan..
ty bersin..

hahahahah~

abie_panda berkata...

kena pakai face mask la kalau cmtu..hahaha :D

mR. nAzFaZ berkata...

aku ske tgk kucing tp mslhnyer aku xske pegang binatang tu..hahaha

liana.syazwani berkata...

eh ! nanti arnab tu dengar..kecik aty dia tau :p hehehe

klik la Tukang Iklan.. :D