klik la sini ye..^^

Isnin, 27 Jun 2011

Petua Dapatkan Minyak FREE!.. cecuba2.. ^^

Assalamualaikum wbt sume..
slamat siang,slamat malam..
trasa cam lama lak x update entry..
hehehe

tadi aku g amek adik aku balik skola..
pastu singgah r jap kat SHELL
nak watpe?
isik minyak la bhaii..

ngah isik minyak tu
tetibe ternampak la sorang awek nie..
fuyo0o..comey giler!!
rasa cam nak ngurat je..
hahaha

tapi sbenarnye bukan tu yg aku nak ceritakan
sebenarnye tadi brader minyak tu ade kasik aku petua sikit
tentang cmne nak refill tank minyak korang tu dengan 
lebih MURAH atau mgkin juga FREE!!!

WTF~~~!!!!


x caya???
jom cuba..

step 1:
korang gi kaunter pam tu cakap nak isik full tank ..
dengan cakap nak isik full tank je,
korang boleh setting balik harga kat pam yg korang pilih tu..
perhatian:: jangan wat teknik nie kat pam angin mahupun pam NGV suda..=,="

step 2:
korang gi balik kat pam korang tu
TAPI~
jangan angkat nozzle tu dulu
**btol ke ejaan tu??..hantam saja laaa.. 

step 3:
pehatikan,,kat  pam tu kan ade punat2 untuk nombor
(bukan untuk kredit kad tau..) yg bawah kat screen liter tu..
kira cam nak isik manual pnye harga la..

step 4:
korang tekan "clear"
-untuk resetkan harga yang kaunter  minyak tu set tadi

step 5:
then korang tekan ENTER 3 kali

step 6:
then korang tekan 0,0,1,9,8 = 1.98 sen seliter
atau korang tekan la berapa pon yg korang suka..
tak kesah..hehe

step 7:
pastu korang tekan ENTER 3 kali lagi

step 8:
sterusnye,tkan CLEAR 2 kali
**jgn tanye knape..ikot je..hehe

step 9:
pastu korang tekan la brape pluh korang nak isik

step 10:
leps da tekan2 tu,,tekan enter lak..

pastu,,
gerenti supervisor petrol pam akn jmpe korang
lalu berkata,,,

"Woi!!,,ape ko buat nie???
main tekan2 nie!..xde keje laen ke??!!"

so,dengan muka cover segan pon korang isik la minyak 
dengan harga asal yg da ditetapkan oleh kerajaan..

hehehehehehehehe

3 comments:

iqa IsNot 0verYet berkata...

hahaah!
apew la...==ll
beriya2 aq bce tdi..T_T

abie_panda berkata...

hahahaha..best x?best x??..hahah :D

iqa IsNot 0verYet berkata...

best dowk..hahah!

klik la Tukang Iklan.. :D