klik la sini ye..^^

Isnin, 20 Jun 2011

KENTUT. . .Sebuah Fakta.. ^^


Assalamualaikum wbt..
salam ukhuwah,,salam perpaduan..
^___^

ok,,
topik entry hari nie adalah
**KENTUT**
pfffttt~~


"KENTUT??"
"xde topik laen ke mamat nie??"
ehh,,sukati aku laa..blog aku!..
hahahaha :D

aku terpikir nak wat entry tentang
KENTUT 
nie lepas tengok satu citer yang sengal2 ubi,,
tapi BEST!!
citer 3 IDIOTS..
best kan citer tu???
kalau best,,,cpt klik LIKE~!!
hahahaha

dalam citer 2 ade satu watak yang kuat kentut kan??
sape nme dye eak??
chatur ea??..x ingat lakk..yang pastinye dye laa
THE SILENCER..
hahahaha
paling xley bla bile dye wat speech..
ley lak brpuisi tentang KENTUT dye ek..
nak terKENTUT aku ktawe..
wakakakaka

**TARAAAA~~~**
speech paling lawak sepanjang zaman..
hahahaha


**rasanya kalau dalam BI lagi lawak kot...hahahahaha**




**ok,abaikan part ktawa yang starting tu**

here comes the fact of this
KENTUT thingy..

***PRROOOTTTTT~~PREETTTT~~!!!***
***********************************************************

KENTUT-Pelepasan Gas Dari Badan

    Ketika makan,udara akan turut masuk ke dalam badan dan terus ke bahagian pencernaan seperti makanan. Tetapi,udara nie akan terkumpul kat area USUS dulu.. lepas tu,baru la dbebaskan melalui bontot DUBUR..**sebab tu dipanggil KENTUT..kalau kluar dari jari mesti da dipanggil JERANTUT.. :D
Yang menariknye,proses nie tak dapat dikawal dan sering berlaku secara tak diingini
**kecuali bagi sesetengah orang iaitu Joseph Pujol [klik] & Mr Methane [klik] coz diorang ade keupayaan ntuk KENTUT bila2 masa & ikot suka laki mak tiri dye je..hahaa :D
Dan mengikut research yang dijalankan aku,dianggarkan seseorang akan KENTUT 14 hingga 25 kali sehari,bersamaan 200 mililiter gas dibebaskan..**kebanyakannye tak disedari langsung.. ;)

**joseph pujol**

**mr methane**

korang pon pasti tertanya2,,,
"kenapa KENTUT berbau busuk sangat???!!"
sebab hang tak CEBOK!!.. >.<
hahaha..xde laaa...
explaination:

kandungan gas padu tersebut:
*20~90% nitrogen,N2
*10~30% karbon dioksida,CO2
*0~50% hidrogen,H2,and methane &
*0~10% oksigen 
**wow,,ade oksigen laa..hehe..tp da tercemar kot.. =,="

kenapa busuk??
sebab,,dalam USUS kita nie ade sejumlah KUMAN..bukan BOB KUMAN tu,,ok?..
fungsi KUMAN nie adalah untuk berblogging,,cam korang..hahaha..xde la..
natang nie tolong menguraikan pepejal2 temampat yang kat dalam USUS KECIL..
**jgn tnye ape beza USUS BESAR ngan USUS KECIL kat aku yek..da lme x blajo Biologi..haha

mse diorang tengah sibuk dengan projek nie la diorang menghasilkan gas hidrogen,,dan karbon dioksida lalu menjadi metana(methane)..selain tu,,protein yang diuraikan pula menjadi sulfida(sulphide)..
sebab tu la kalau terlalu banyak makan makanan yang berprotein,,KENTUT yang terhasil pon bertambah PADU lagi BUSUK.. >.<


"bagus ke kalau selalu sangat KENTUT2 nie???"
the answer isss,,
"NoOoOo!!!"

even korang dapat membebaskan gas2 tercemar tersebut secara EFEKTIF dan BANGGAnye dari badan,,tapi keterselaluan kekerapan KENTUT juga bermakna DIET or PEMAKANAN korang tak seimbang lalu bermakna SISTEM PENDANDAN PENGHADAMAN korang tak elok..
so,,be careful la yek kepada sesape yang kuat meninggalkan jejak berbau tu.. :D

*******************************************************************
***PRROOOTTTTT~~PREETTTT~~!!!***
hahahahahaa..
amacam..berguna tak info yang aku kasik nie??
tak???..haisshhh~~
xpe laa..
asalkan aku ikhlas gitau korang info nie,,
cukup la yek.. 
^__^

so,,
sampai sini je la carutan coretan aku ntuk kali nie..
sebagai ending,,ni diaaaaa,,,,

puisi terhebat sepanjang zaman..
hahahaha

kentut kuat yang mulia,,
kentut sederhana boleh ditahan,,
yang perlahan sangat teruk,,
yang senyap,langsung x boley ditahan,,!

ikhlas dari,,
Chatur Ramalingam
a.k.a.
-The Silencer-
**ley gitau aku nape dye dipanggil Silencer??
=,=" 

**rajin??..klik la skali Nuffnang Ads tu yek..x slah kan tolong sesama insan.. ;D

2 comments:

alin~hazlin~ berkata...

salam perkenalan~
huhu

http://eclipseorange.blogspot.com

abie_panda berkata...

salam perkenalan~ :D

klik la Tukang Iklan.. :D