klik la sini ye..^^

Ahad, 19 Jun 2011

Fobia La Giler~!!!


Assalamualaikum wbt sume..
brjumpe lagi kite yek..
hahaha

mesti bosan kan tengok muka aku je yang update hari2??
bosan??..bagus!
meh aku tambah kebosanan korang dengan lebih efektif lagi..
hahahaha


ok r,,
berkaitan dengan topic entry kali nie..
**FOBIA**
sblum nie aku ade ckp nak wat entry tntang nie kan..
x pnah pon??..x cye??..klik sini-->[haisshh]

korang tau kan ape maksud perkataan tu?
bukan AMFIBIA k,,apatah lagi FBI,,
jauh sekali Faizal Bin Ismail..
x tau??..ok,,let me ceritain..

berdasarkan maksud yang terperinci dari WikiLeaks,,
errrr,,panjang sgt la plak..
mlas la nak taip pnjang2..
hahahaha..
so,,klik je la kat sini k---> [ape nie??]

tp,,
secara kasarnya korang tau kan maksud FOBIA??
FOBIA adalah perasaan takot yang agak OVER terhadap sesuatu benda..
**selalunye bintang binatang la kan.. :D

hampir setiap orang ade level2 FOBIA yang tersendiri kan??
contohnye kat kushen kucing,,nyamuk,,malahan besi!!
FOBIA kat taik pon ade gak!!..
**ok,yang tu tipu..cmne nak melabur kalau FOBIA kat taik kann.. -,-"

for example,,member aku nie..
incik Nazrul [klik sini] yang FOBIA terhadap keychain kucing..
**bukan kucing nie k-->[kucing bulat]

ade gak yang FOBIA kat natang kecik2..
contohnye..
ULAT
**aku la tu~!!!
>.<

pathetic kan??
badan bukan men SASA,,BESAR,,TINGGI,,
TAPI~~
geli ULAT~~!!!
xpe r..korang adee ke FOBIA??
hahaha :D

actually,,
**wahh,,dak band4 speaking cket..haha :D
sindrom FOBIA nie menjangkiti aku sjak dari kecik lagi..
masa kecik2 dulu aku nie jenis yang x reti dok diam2 taw..
merayap sana sini..
terbang kehulu kehilir..

and,
aku nie obses sangat kat natang tau..
suma aku nak pegang,tangkap,makan  bela..
tak tau la kenape..
minat kot..hahahaha :D

ke-obses-an nie berterusan sampai la aku knal dengan sejenis makhluk nie
-->ULAT<--
mula2 xde la FOBIA sangat
tp,
lepas disihir sjenis ULAT yang berbulu
yang hidup secara harmoni kat pokok orkid milik ibuku
smpai berbengkak2 n menggelupur kegatalan yang x terhingga,,
baru la sindrom FOBIA dalam diriku ini di switched on..


jenis cmnie la yg sihir aku dulu
**lebey kurang r.. ;p

nape aku cakap "sihir"??
sbb aku x tau nak cakap dye gigit,,or sengat,,
or ludah bisa2 dye 2 coz
kita cuma rasa kegatalan ULAT tu kalau terkena bulu dye je kann
**aku syik terasa cam ade
sumthing berbulu merayap kat badan aku
masa ngah crik pic ULAT nie..
ouhh,,kucing aku rupenye..
=,="

starting lpas kne first sengatan (??) tu,,
aku terus alert kat sekeliling
pantang ade bnde kecik berBULU menguit2 atas lantai,,
mesti aku da terloncat2..
FYI,,
abang aku pon menglami sindrom yang sama..
hahahaha

actually aku FOBIA dengan segala jenis ULAT..
sama ada yang berbulu mahupon
yang bertelanjang bulat
apatah lagi yang berspender..
kcuali spesis cacing & mentibang **ULAT gonggok la..

antara ULAT yang paling aku xley lupe
adelah sjenis ULAT beluncas hijo yang beso giler gaban..
ulat nie wat setinggan kat pokok rambutan sbelah umah aku..
**da arwah da pokok tu.. T-T

first time aku prasan kehadiran ULAT nie adalah
masa tgah men cikgu2 kat bwah pkok tu..
**ktorang slalu men pondok2 kat situ
dak kampung katakannn~..
 ^___^

tgah syok men2,,
TETIBE
dengan tanpa kerelaan aku..

**KELEPEK**

tersadai la sekor ULAT yang agak beso btol2 sblah kaki aku..
dye pnye keNGERIan & keSERAMan,,
mengalahkan blog KARI NGERI [klik]
dan
Keseraman di Hospital [klik]

ape lagi,,
terpekik terlolong aku!!
tercirit2 aku lari masuk umah..
lpas tu terus TRAUMA nak men pondok2 kat situ lagi..
hahahahahahaha

 
kalau x silap aku,cmnie la rupa ulat tu..
tp saiz gergasi punye..
byangkan la sebesar ibu jari kaki korang
**saiz jari budak kecik x dikira ye.. :D


yang bestnye tentang 
ULAT nie,,
setiap kali korang usik badan dye,
dye akan angkat2 kpale dye pastu ternguit2..
**haishhh,,meremang bulu roma aku bila teringat balik.. =,="
&
kalau ULAT nie klau "secara tak SENGAJA" dipijak,,
**tak SENGAJA ye.. :D


**CRETTTT~~~!!!**


tersembur la cecair hijo cam kler badan dye 2..
meriah gitu kaler dye kann??..
(",)


haaaa,,cmtu la kisah
ke-FOBIA-an 
aku terhadap makhluk yang juga ciptaan Yang Maha Esa..
kite x sepatutnye membenci sesama makhluk,,
tapi natang tu la yang mmbuatkan aku benci 
terhadap dye dulu..
**sebenonye GELI~~!!!
>.


 so0o,,
sekian aje la ceritera aku ntuk entry membosankan kali nie..
ade yang nak share tentang FOBIA korang??
ceciter3 & cekomen2.. 
^________^

8 comments:

dhahlia ahyat berkata...

eeeee , geli dengan ulat jugakk . hehh :D eeeeuuuu..

ieza berkata...

ayat tu (**saiz jari budak kecik x dikira ye.. :D)
perli adik ke?? BTW, pedassss ayat.. haha

abie_panda berkata...

@dhahlia ahyat: sama la nie yak..hahaha :D

@ieza: hahahahah..sengal dak kcik :D

yad'z berkata...

hahahhaa.... kamonnn lahh bie... kamonn lahh ulatt jek... hahaha #bajetakuberani

abie_panda berkata...

@yad'z: hahahaha...siot ko..kasik ko katak baru tau..haha

ieza berkata...

haha

emeera asnary berkata...

ikot saya..

ulat tedung aut, u..u..u..

hehe, sesaje kacau line.. ngee ~

abie_panda berkata...

@emeera: u..u..u..
hahahaha..comey je.. :D

klik la Tukang Iklan.. :D