klik la sini ye..^^

Khamis, 9 Jun 2011

Keseraman di Hospital..(Part 1)

bimillahirrahanirrahim~..
assalamualaikum wbt..slamat pgi dunia~~ & slamat hari2 para visitors.. =D

semenjak, dua menjak, tiga menjak ade blog nie..
asyikkk la nk update je kn..
pastu x abes2 check statistik..
excited la kononnye..hahaha
**budak jakun la katakn~~ =D

btw,entry kali nie adalah berkaitan pengalaman aku spnjang mnjadi guard sementara kat
Hospital Pakar Sultanah Fatimah,Muar[klik]..
actually just jdik guard ntuk ayah aku je..bodyguard la snang citer.. :D


*nie la HPSF,Muar..^^*


tanggal 20 Mei 2011,,
ayah aku tlah ditakdirkan ntuk dihantar ke HPSF coz sesak nafas n kendian disahkan mghidap peparu berais berair..**kesian kn??.. T-T

masa 2 abang aku yg drive hantar ayah aku..pkul 9 ktorang smpai kt bhagian emergency..
mmg emergecy giler2 tahap ultraman dserang resakse gitu..
ktorang parking kereta pon btol2 kt bhagian ntuk ambulance ONLY!!..
lantak la kan..ade nyawa yang perlu diselamatkn..

setelah aku berpot pet sbentar dgan brader murse yg sengal2 ubi kt kaunter 2,,
ayah aku pon diusung msuk ke room A,,the RED ZONE..
**murse= male nurse..relevan kn?..haha :D
bile aku msuk kat ruangan menunggu je,trus blurr ae..

"mana room A??..kataku diantara dengar or x..cewahh..haha
**bile abg aku msuk,baru aku prasan..rupe2nye bilik tu kt dpn mata je..mengong gler kan??.. =,="

lpas da trjumpa bilik tu,ktorang brdua pon lepaking la kt bangku yg ade 2..
usha2 awek sorang dua,,mkan2 jap,,rasa cm nk trtdo pon ade
**FYI,,ktorang mnunggu kt stu slama hampir 4 jam..dari kul 9 smpai la 12 tgah malam..not tgahari ok..
sape yg x ngantuk kn??..

dlm kul 12 gtu,,ayah aku pon diusung kluar dari blik 2..
"kita g ward 7 ye dik",,ajak brader murse tu seolah2 mengajak aku g bersiar2 kt Tanjung Emas[klik]..
so,ktorang pon ikot la brader brdua nie tolak katil tu..
diorang punya lgkah,,cam esok da xley jalan je..
LAJU GILER!!..
cuba la jalan slow2..
pnat ktorang kejor taw x??.. -,-'

fuh3~~..**penat jap.. =,=
lpas beberapa ketika,smpai la ktorang ke destinasi yg ditujui..
masa tu ayah aku trpksa msuk ICU sbb da smpai tahap kritikal yg x brapa nk kritikal..
**errr..cmne 2?? @_@
so,malam 2 bermula la tugas aku sbgai bodyguard ayah aku..sorang2 je kot..huhu T-T
tp syif malam je..siang tdo..huahuahua ^.^

first night tu berlalu cam bese je..
xde sbarang aktiviti superman supernatural mahupun parabola  paranormal[klik] yg berlaku..
tp,aku admit..
mula2 mmg aku x brani lgsung nak msuk toilet hospital..
**efek buruk citer seram r nie..haishhh =,='
so,pagi esoknye baru g tndas..haha

hari kedua pon cam bese je..
tp da ade kudrat kekuatan ntuk masuk toilet 2..**terpaksa..kg terkucil dlm sluar,lg susah nnt..
alhamdulillah,,nsib bek xde pape yg jdik..
cmtu la hari2 rutin aku..siang tdo,malam berjaga..
ala-ala badboy batman gtu..haha
yang bestnye pagi2 la..dpt jmpe nurse2 praktikal yg comey2..haha
**yes,aku mgaku..diorang memang comey.. :D
**xnk usha coz line akak2.. ;p

lpas seminggu stengah brtapa dlm blik ICU tu,ayah aku pon dipindahkn la kt luar..
nurse2 praktikal yg tlong pndahkan ..
and sjak dpndahkan kluar nie la brmulanya adegan2 terlampau seram yg mampu meremangkn bulu2 ktiak & bulu hidung aku..

malam tu aku dtg la cam bese,,brlagak macho gitu kn..ahakz! ;D
tnpa suspecting ape yg bakal aku saksikan malam 2..
lepas potpet2 bberapa jam,ayah aku pon start la tdo..
aku cm bese r..stay je kt tepi katil tu..
**i'll always stay by ur side..cewahhh..walawala.. :D

lepas beberapa kali tersengut2 cam ayam biol ketagih dadah,,
dlam area kul 2 pagi gtu..
..TIBA-TIBA..
jeng,jeng,jenggg~~
..................................................
..................................................
sakit perut la pulak..GTG~~.. :D

lpas mengekspresikan diriku dlm toilet tu beberapa ketika,
aku pon kmbali la ke postguard aku,,ktil ayah aku..
setibanya di situ,,haa..**nie yg msuk bab seram cket nie
aku tgok ayah aku da trbangun da..tp,ade kelainan sikit di wajahnya..
...................................................
janggut dia da dicukur!!..
jap,,yg tu mmg da dicukur awal2... =,="
hahahahahaha.. XD

ok,srius balek!..muka dia mcm len cket..
aura dye pon laen macam je..x twu nk ckp cmne..
cara dye tenung aku pon len mcm je..
"pahal nie??"..kataku didalam shoutmix hati..
pastu tetibe je dye cm x tenang..
baju,kain,sume dye bukak..hatta tag kt tgan dye tu pon dye cabut..


*bende nie pon ayah aku cabut!!*
p/s: gambar sekadar hiasan ye.. :D

aku da rasa len macam da..
"ehh,,nie mcm ade sumthing wrong jek.."..gumam limpa hatiku lagi..
peluh jantan da start kluar..
smua ayat aku baca n smpai la stu ketika aku trgerak ntuk pndang ke luar tgkap..
.
.
..
ouh man!!..whatthefuckingshitisthat!!! **carutan trpaksa ditukar kpd carutan english.. =)
trpampang la satu susuk seseorang kt seberang jalan sana..
mmula aku igtkn nurse..**think positif la kn..
tp,mne ade nurse yang TERAPUNG kann!!!...
Ya ALLAH!!!..terkujat gler aku masa 2..
peluh jantan.betina,suma kluar..pluh pondan je xde kot..
rasanye klau aku x pegi tndas tadi,msty da trberak2 aku kat situ..apatah lagi terkencing kannn...

ok,skang aku da twu sbabnye..
dsebabkn xde ayat laen yg terlintas,,aku pon baca la ayat Kursi berulang2 kali..
aku rasa badan aku berat sgt masa 2..
ada la dlm sejam mcm 2..
pstu tetiba rasa cam bese smula..

aku tgok luar blek smula..
yes!..tiada lagi kidungmu makhluk 2..
alhamdulillah~~..
tgok jam,,WTF!!..rupanya x smpai 15 minit kjadian 2 brlaku..
tp trasa cm lama sangat!..SANGAT2,,ok!..
pstu keadaan kmbli cam bese..

lpas kjadian 2..hmpir stiap ari gak r aku kene sakat..
cara yg sama gak..
kt toilet pon pnah kene bbrapa kali dan ini akan diceritain ddalam post yg mendatang..
SEKIAN..
------>>to be continued in Keseraman di Hospital..(Part 2)[klik]  =D

7 comments:

ieza berkata...

peh! rse cam nk trkentot je adk,,,,,,,,, diri bulu roma......... uu~

shahierahFAZRIEQIN berkata...

Meremang segala bulu yang ada . HAHAH ~

misz sheyla berkata...

erkkkk...tamoe la kena camneh...tatot ouhhhh

Farhana Jafri berkata...

pergghhh!!! klau aku dh lme pengsan klau kne cmtu.. seram siot...

jemput singgah ANASAURUS :)

abie_panda berkata...

@ieza & @shahierah : hahahaa

@misz sheyla: ape??..nak kena?..haha :D

@farhana: hahaha..da bce part 2??..hehe..owrait! :D

K O R I E berkata...

haha~ kelakar kot
biasa r hospital~ terutamanya wad medikal yang ayah duduk tue
cyalah! dah kena.. kita xkena lagi.

abie_panda berkata...

@korie: first time dgar org komen entry nie lawak..haha..tahniah2.. :D
harap2 kena gak la yek..hahaha :D

klik la Tukang Iklan.. :D