klik la sini ye..^^

Sabtu, 18 Jun 2011

Kurangkan Annoying Notification 0.o


Assalamualaikum wbt..
kali nie nak straight to the point la..
hehe

ok,
petang nie aku nak share some info dengan korang sume..
mybe ramai yang da tau 
lalu menjadikan aku nie seorang yang ketinggalan zaman..
tapi xpe laa..
x kesah la ape orang nak kata..
aku pon baru je lagi dlm hal blogging2 nie..
**baru 2 minggu..haha :D

tadi ngah berblogjogging,
tetibe aku terjumpa satu blog dengan entry yang bertajuk
-->MIGRASI BERLAKU<--
cam menarik,,kataku
so,dalam tu la aku jmpe stu info
dan terasa nak share dengan korang sume..
begini la ceritera entry tersebut..

*********************************************************************
Assalamualaikum semua!

kali ni just nak kongsi info..info pasai migrasi group-group kt facebook ke group berformat baru...contoh group lama, mcm group....lame lah..xtau nk terang gane..hoho.yang pasti,format group baru,macam sebelah kiri wall home facebook kita..kenapa group2 ni berubah?haaaa itu tuan punya muka buku yang nak...kalo xcaye tengok gambar kt bawah nih..
gambar diambil dari group EEES UMP (format lama)
haaa lepas ni bertambahlah lagi group-group kat tepi tuh..xleh wt ape aa kan...kalau kokoro je dah ade 151 group kat tepi tuh!err makin lama mcm tak bape efektif plak.tp group tepi tu mmg ada kelebihan tersendiri.tp still bagi siapa yg cepat rasa annoyed tuh edit2 la setting kt group tuh..
sebelah kanan atas setiap group tepi tu
then akan keluar macam picture kt bawah nih
klik untuk besarkan gambar


lagi..kalau nak advance lagi,korang click kt "edit your notifications settings" (dalam pic atas) then ke groups punye..nanti ade la pilihan-pilihannya..buat mereka yang suka tengok banyak email masuk ke emailnya..mungkin tak kan edit lah kot setting nih :P

mana taknye..sampai seribu..2ribu email..tapi semuanya dari facebook..hoho
jadi....itu saje kot..mungkin ni boleh dipanggil as tutorial kan?haha dah cuti kan..eh menanti latihan praktikel skg nih..ade la mase sikit buat2 entry2 macam nih >.<

orite! selamat mencuba! Likelah kalau entry ni kalau anda suke..hehe :) 


**********************************************************************
haaa,,cenggitu la citernye..
pada aku,info nie agak berguna r..
x tau la kalau korang sume da tau dulu kan..
hehehehe..
kalau rasa entry nie cambest,,
klik la "like" yer..
hehehe..
**nak tau siapa panglipur lara entry tersebut?
klik sini---> [sang penglipur lara]
sory bro,pnjam entry jap..hehe
sblum tu,klik la like dulu yek..
heee.. ^____^v 




4 comments:

shahierahFAZRIEQIN berkata...

Untung laa baru dua minggu follower dah 4o++ .

abie_panda berkata...

yelaa,,sye x hebat cam orang len..huhu T-T

shahierahFAZRIEQIN berkata...

Tak hebat ? Heii bersyukur laa . Saya dulu dua minggu , follower baru 8 tahu ? HAHA ~ Kesian gila kan ? T_T

abie_panda berkata...

o0o..yeke??sory..hehehe :P

klik la Tukang Iklan.. :D