klik la sini ye..^^

Khamis, 16 Jun 2011

Bulan BERDARAH???

Assalamualaikum wbt..
Salam sejahtera semua~..
apa khabar??
moga sihat2 sentiasa la yek... ^^

tanggal 16 Jun 2011,,
jam 3.20 pagi...
satu kejadian alam yang paling jarang berlaku
telah berlaku..
**cmne ayat aku nie?? -,-'
lantak la eh..haha :D

btw,,
gerhana bulan baru je terjadi tadi
dan Alhamdulillah..
dalam ribuan & jutaan manusia yang menunggu2 
peristiwa kebesaran Allah tu,
aku juga salah seorang yang diizinkan-Nya 
untuk melihat dan menghayati kekuasaan-Nya..
peristiwa gerhana bulan...

SUBHANALLAH~~
Maha Suci Allah..
ALHAMDULILLAH~~
rasa cam nak menangis je bila dpt tengok ngan 
mata kepala nie sendiri..

FYI,,
sblum nie aku x pnah tgok lagi sebarang gerhana..
kalau ada pon x brapa nak jelas..
**kira first time la nie..
pathetic kan??..haha :'D
excited giler mse ngah tunggu tadi..

kat sini aku nak share2 la dengan korang
beberapa snapshot ntuk gerhana yang berlaku malam tadi..
stakat cukup smpai gerhana penuh je.. ^^
**ingat nk citer scara lnjut aktiviti tyme tggu gerhana nie..
tp,,tkot pnjang sgt lak..xpe la yek.. :p


**masa starting tadi..ade yang menyalak lak..haha**

then,,bermula la~~








**sampai part nie je aku da excited giler2 da..bising je aku masa nie..haha**



**masa part nie lagi laa..heboh x tentu pasal..haha**
...........................................................................
************then************

3.22 AM
**tetiba gelap je**
"e'eh,,da abes ke??"
angin kuat je bertiup
sejuk smpai ke urat2 kentut
**rasa nak trkentut lak.. =,="

selang beberapa saat or minit kendian..
maka~~




terpegun sekejap
0.0

**GERHANA PENUH**
"bulan merah???"

SUBHANALLAH
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sumpah aku rasa cam nak menitis air mata..
spanjang idup aku slama 19 thun,,
nie la first time aku saksikan kejadian camnie..
T-T
-bulan merah-
**mcm berdarah kan?? 

btw,,
aku sangat2 bersyukur 
ke hadrat Ilahi kerana telah mengizinkan 
hambanya yang lemah ini untuk menyaksikan 
kekuasaanNya 
dan kejadian alam ciptaanNya..
ALHAMDULILLAH
^____^

**haa,,ape lagi..g la wat 
solat sunat gerhana bulan.. :D
x twu?..klik bawah nie..
--->KLIK SINI<---
(",)

2 comments:

emeera asnary berkata...

same juz me ! x penah tgk gerhana bulan, pagi td lah 1st time !

btw, saya dah follow anda =)

abie_panda berkata...

hahaha..gerenti excited gler kan??..
hahaha..ouhh,,thanx..followed yours too ;)

klik la Tukang Iklan.. :D