klik la sini ye..^^

Jumaat, 26 Ogos 2011

Kecelakaan di Pagi Hari~ T-T


Assalamualaikum wbt sume..
slamat berpuasa
^_^
x sgke da 26 hari kite berada dalam bulan Ramadhan tahun nie kann..
skjap je rasanye..
lgi bberapa hari,Ramadhan akan mninggalkan kita dan kemudian Syawal pon menjelma
adakah cukup dan sempurna amalan kita sepanjang Ramadhan tahun nie?
atau adakah sama seperti bulan2 sebelumnya?
Wallahualam~~
hanya Allah yg layak menilai segala amalan kita..


Ramadhan kali ini sedikit berbeza dgn bulan Ramadhan sebelum nie..
ia akan menjadi ingatan sepanjang idop aku
semuanya gara2 KECElAKAAN yg terjadi di suatu pagi yang hening..
#entry nie hnya ntuk mereka yg rjn mmbaca n ingin mngambil tau je.. =.="
ok,camnie ceriteranya,,

tanggal 18 Ramadhan 1432,bersamaan 18 Ogos 2011,,Khamis..
lbey kurang jam 6.50 pagi..
aku kuar rumah cam bese ntuk hantar adik aku g skola..
pagi tu rasa cam bese je..cam xde pape yg bakal terjadi..
dengan angin sejuk yg menyapa tulang sum2..
mmg sperti pagi yg normal..

lpas start moto,ktorang trus la brgerak mnuju ke destinasi..
mmg seperti pagi2 yg bese..
kjadian nie terjadi dkt area sg abong gak
xde la jauh sgt dari skola adik aku tu..
#lokasi dirahsiakan secra sengaja..sukati aku la kann..hehe

time ngah syok lyankan moto tu,,
tetibe ade la sbjik avanza nie mmintal mmintas aku..
terperanjat aku!
*tanjat boboy!..bak kata Syuib Sepah..wakakaka xD

then,secara mengejutnye dye mmbelok kekiri tanpa sebarang belas kasihan
*DUSShHHHHh!!!!!...
secara kejamnye kami dirempuh dari tepi
so,kalau da moto wave aku nie bertembung dgn avanza yg beso gabak tu,
paham2 la kan ape yg jdik..
terpelanting kitorang!!


**FYI: kitorang kene langgo btol2 dkt laluan msuk sbuah taman 
so,,mmg ktorang tercampak atas jalan je r..
nsib bek x masuk longkang..huhu

masa kene langgo tu mmg btol2 rase cam dlm mmpi
dye pnye sakit,hanya diri ini dan Allah je yg tau...
bnyik dentum mmg kuat r coz side kanan bdan aku yg trhentam kat body kete tu
bahu kanan paling bnyak kena impak r
*and nsib bek gak bdan aku nie agak besar,so segala lemak2 mnjadi span pnyerap impak..wakaka xD
rasenye kalau aku kurus melidi,,mmg patah riuk kot..haha

adik aku lak tercampak jauh sikit dari moto sbb bdan dye ringan
so,mmg bdan dye sagat kat atas jln r..
aku lak da la jatuh,ditimpa lak ngan tangga..ehh,,salah..motor...

lpas jatuh,aku kelam kabut bangun
xprasan lak yg bahu aku da mcm ape n buku lali da koyak coz kne hempap motor
aku juz pkirkan adik aku je..
xpikir bnde len da..
skali tgok tgan knan adik aku da brdarah abes da..
rsenye kalau aku nie fobia darah,,mmg da pengsan la aku sbb mmg bnyak gler darah..
mmg gabra gler aku mse tu..


aku trus mntak fon dari si pelanggo aku tu
niat dihati nak tepon bpak or mak aku
tapi apee pon aku x igt
mybe coz trlalu trkjut mse tu..
pgang fon pon mngigil2..hahaha
nmbor pon ntah pape yg aku tkan..
yg aku igt btol2 juz nmbor umah ngan nmbor aku je..hahaha 

nsib bek pon org tu sggup anto kitorang g hospital
*padahal kne pakse tu..grrr~!!!
smpai kat hospital dye trus blah cmtu je..
haiisssshhhh~~
nie yg rse cam nk mncarut je nie
nsib bek blan pose..haihhh 
=.=
but,nsib bek gak aku dpt salin nmbor plat kete dye n nmbor tepon dye skali..
snang nak wat report..ngeh3


tapi aku mmg salute adik aku r..
wlaupon tgan da koyak camtu,dye tetap x nanges
sayang adik lebih~~ <3



dsebbkan kjadian tu,tgan knan adik aku trpkse dijahit sikit
7 jhitan..ksian dye..huhuhu
bahu kiri n lutut kiri luka gak..
aku lak??..xyah citer la kot..
pada aku kcederaan aku xde la truk sgt klau nk dbndingkan dengan ape yg adik aku alami

doakan kcederaan dye cpat smbuh k..
biar dye cepat g skolah..
*ngelat la kalau dpt cuti skolah smpai sbulan!..hahaha xD

**tmpat yg kne jahit = ibu jari..ade dua jahitan sbb dua tmpat yg koyak..



**tnjuk tgn je la ekk..hehehe..yg nie tgn knan aku bbrape jam lpas kjadian..

**and yg nie lak after satu hari..xyah nak pagi gym pon da ley dpt muscle beso gler..
siap ade wrne biru2 merah lg..hahaha
#pembengkakan yg mlampau..dlm pic nie x nmpak sgt lak bgkaknye..slah angle kot..hahaha


APE2 PON AKU NAK KSIK NASIHAT LA KANNN,,
MEMANDU LAA SECARA BERHATI2
INGATLA ORG YG TERSAYANG..

7 comments:

Echa Iris berkata...

len kali hati2..hehehe...

abie_panda berkata...

baekk~~…haha..thanx sha.. ^_^

liana.syazwani berkata...

alaa~ kesian nya~~~ next time bawak baek2 tau :D if nak berlanggar tu..langgar la mers ke bmw ke XD nampak bergaya siket..hihii JK :D

abie_panda berkata...

hahaha..ouhh..klau cmtu len kali sy langgo kete kebal je laa..baru nmenye kental kann..hahahha xD

mR. nAzFaZ berkata...

wei abie..smoga ko n adik cepat sembuh k..jgn trauma la ye..laen kali hati2..n aku rse baek ko p report polis je psal org yg langgar ko tu..biar die blaja skit..lg 1 nty leh claim insurans leh wat duit raya..huhuhu

abie_panda berkata...

thanx derr..aminn~ :D ..ehh,xde la smpai trauma..ktorang kental kot..hahaha xD
da wat report da pon..kot2 dpt claim insurans ke kann..hahaha :D

liana.syazwani berkata...

hahha..kereta kebal ? betul kental tu..hahaha XD

klik la Tukang Iklan.. :D