klik la sini ye..^^

Selasa, 9 Ogos 2011

Best ke KAPEL??.. 0.o


Assalamualaikum wbt..
Ahlan Wasahlan ya Ramadhan~
Selamat Berpuasa semua..
ada sihat??
puasa x nie??..haha

emmm,,
entry kali berkenaan dgn persoalan yg sering merayap2 dlm kepale otak aku slama berkurun lamanya..
"BEST KE COUPLE2 nie??"
ramai gak orang yg aku tnye...
tp,memasing ckp,,
"ko kene alami sendri,baru ko tau.."
bek xyah jwap tau x.. =,="

ok,,
rsenye memasing x paham soalan aku..
aku juz tnye,
"BEST ke??"
itu je kot..
cuba la fahami soalan dgn betol..
=,,="

kekadang aku rase jeles lak tgok couple2 nie jln brdua,
bermesra2,,bercumbu2an..
errr..abaikan yg tu..
but at the same time,
aku rase bersyukur sgt2 coz dijauhkan dari segala bagai maksiat yg bley terjadi..
Alhamdulillah~
^_^

tapi,,
aku teringin gak nak merasa curahan kasih syang dari orang len..
*chewahhh,,,geli seyh..haha xD

xde la kann..
tgok org len,,bahagia je kapel..
siap ade yg clash,pastu kapel balek smule..
clash lagi,,kapel blek smule..
best sgt la tu kot..
kan3??
= =,

mmber2 pon slalu tnye kat aku,,
"awek ko pekabo?"
"gtau la kat aku,,sape awek ko~?"
dll. . .
ok,agak tensen dngan pertanyaan2 tersebut..
sbb tu kekadang aku mlas nak join klw org sibuk dok story mory psal awek2 nie..
hahahaha

klau mmber2 pmpuan rmai r..
kalau awek??
errrrr~~

terus terang la aku ckap,
aku mmg x pernah bercinte..hahahaha
naif giler kannn???
org len siap da bertukar ganti awek/boyfie daa..
paling koman pon pernah couple skali r..
aku???
apee pon xdee~
hahahhaa

nape aku x pernah bercinte??..
ye r,,sape la aku nie nak dcintai org len kann..
x layak ponnn~
*ayat tacing...hahaha xD

aritu aku ade terbaca blog member aku yg comey lote nie..
dye ade wat entry tntang Types of Boys
dlm entry tu ade la trtaip beberapa pecahan jenis2 laki yg ade kat dunia nie
and aku agak tersentap bile terbaca jenis yg ke-11
*tu pon kalau korang baca entry tu r..
x baca?..ok,nie huraiannye sikit..ehemm2..

 "11. Lelaki yang tidak pernah mengambil langkah pertama. "

ok,,agak menyentap kalbu..
sedikit sebanyak terasa la jgak..
sbb mmg aku jnis yg camtu..
*agaknye laa..haha xD

actually sbab utama aku x pernah nak bercouple nie adelah sbab 
aku trlalu tkot nak memulakan sesuatu perhubungan..
mcm2 yg aku pkirkan..

aku tkot x dpt nak jaga awek aku tu dngan btol,
kawal pemakaian dia, tingkah laku, 
pupuk sifat sopan santun dia sbgai seorang perempuan Melayu..
sbab tu la tugas seorang lelaki yg btol2 nak jdikkan pmpuan tu sbgai teman hidup dia..
btol x?

tkot gak kalau2 aku x dpt nak bimbing dia kejalan yg betol..
bercinte atas landasan islamik yg sbenar..
tkot kot!..bercinte bkan hal maen2..
hati n perasaan orang yg kite genggam tu wooo~
*x tau la klau bdak2 skang brcinte sekadar suke2 je kan..ksian diorang~.. :(

aku slalu pkir,
"jdoh,pertemuan ditangan Allah..sampai masenye nnt jmpe la ngan jodoh aku tu~"
tapi,baru aku sedar..

xde gunanya mengharap kalau x berusaha..
mmg la sumenye tlah ditentukan..
tapi,sekurang2nye kne la jgak berusaha kan..
and,,aku mmg da FAIL bab bercinte nie..
pathetic right??..
hahahahaha

xpe la..boley cuba lg kann..
hidup nie penuh dengan peluang..
terpulang la sama ada nak rebut peluang tu,or lepaskan camtu je..
*and,aku da terlepas trlalu bnyak peluang da..huhu T-T

....................
blablablabla
..........................
ehhh,,da lari dari topik nie..
hahahaha
sbgai penutup,aku nak tnye korang2 yg lbey berpengalaman lak..
nak bgi tips or nasihat2 ley gak.. ;p

BEST ke berKAPEL nie??
0.o

10 comments:

officially19 berkata...

lagi best kahwin terus.halal.boleh pegang2.senang sikit hidup.orang sekeliling pun takde la nak mengumpat mengutuk je kan.

abie_panda berkata...

hahaha...btol3.. ^^

kingFIQA berkata...

takpe sabrie , blaja jew pandai2 , nanti kompem ada org yg nak :) jodoh kan Allah yg pegang . kapel pon bukan kompem kawen . hehe :D
bole p blogwalking kat blog aku :
http://bluishisblue.blogspot.com/

liana.syazwani berkata...

:)thanks abie~~~ ade entry saya ! >.<! :D
nak blog lame without "more" word tu :(

Echa Iris berkata...

mencari cinta yang tulus tu susah..untung laa sape yang dah jumpa..papepun, study come first! :D

abie_panda berkata...

@raja: hahaha...owrait~ ^^

@wani: haha..i'll try to remove it,,ok.. ;)

@echa: haha..okie..*tringin nak cari cnte yg tulus tu..hihi ;p

Daya Azmi berkata...

lagi best bercinta lepas kahwin..=) maksiat trlepas hidup pon bahagia..hihi

Tea Dno berkata...

err dah kau tanya, mesti lah kena jawab.. kalau tak jawab konfem kau lagi sakit hati derr.. haha..

bercumbuan? euww..

takpe la weh.. kau pun muda lagi, sama lah cam aku.. haha.. nanti ada jodoh baik kau dapat nanti.. chill! :)

Sharief berkata...

hape laa! men bercinta dengan aku meyh! HAHAHA~

abie_panda berkata...

@daya azmi: haha..stju2 ^^

@tea: hahaha..insyaAllah.. :D

@sarep: o.0"..ko ade blog gak ke sarep..hahaha..xnk aku..ko kan ngan paan skang..hahaha xD

klik la Tukang Iklan.. :D