klik la sini ye..^^

Sabtu, 2 Julai 2011

Jom Men Teka Teki.. ^^


Assalamualaikum wbt sume..
^^
ade sehat??..haha

lama seyh tak update belog kesayangan nie..
kepada yang ternanti2 entry terbaru dari aku,,
harap maap yek..
**cewahh..bajet cam ade lak yg nak baca kan 
hahahahaha


actually aku takde idea la nak update
so,,
ape kata malam nie kita men 
TEKA-TEKI
mau~???
hehehehe


aku tau ramai yang handal 
berTEKA-TEKUK nie..
ngeh3..
**memule ingat nak wat contest,,
tapi ngah pokai lak
so,,kali nie terpaksa wat entry secara biasa je la..
sory yek..huhu


btw,,
korang juz perlu jawab 
TEKA TEKUK 
yang diberi nie kat bahagian komen je..
kalau ade rzeki aku msukkan la korang dalam BLOGLIST ye..


so,,
LETS GET STARTED~!!
*kpd yang berminat je la ea.. ^^

Soalan 1:
ada sebuah kapal layar berada ditengah2 laut..
kapal ini sedang menghala ke utara..
agak2 korang la kan,
asapnye menghala kemana??

Soalan 2:
ade dua orang sahabat ngah berjalan kaki meredah ujan 
tanpa memakai payung mahupun baju ujan..
tapi yang peliknye,,baju diorang sikit pon tak basah
soalannye,,
kenapa baju diorang tak basah langsung??

Soalan 3:
ada sorang pompuan nie ngah jalan kat tepi pantai yang berpasir..
ngah syok jalan2 pastu dia pandang la kebelakang
tetibe dia jerit:
""warghh!!..mana tapak kaki aku??!!"
agak2 korang apekah fenomena yang terjadi sebenarnye??
**ok,abaikan perkataan fenomena tu.. =,="

Soalan 4:
nie paling senang kot..
kalau 1+1=2..
tapi apekah jawapan selain tu??

Soalan 5:
ape yang lembu ade 4 kat badan,
tapi cume ade dua pada seorang perempuan??
*otak jgn kuning sangat..haha

Soalan 6:
apakah yang bermula dengan "K" dan berakhir dengan "A",
ianya berbulu, brbentuk oval, nyaman
dan mengandungi lapisan nipis keputihan??

Soalan 7:
Apakah yang masuk keras dan berwarna PINK,
bila keluar lembik dan melekit??

Soalan 8:
saya ade bermacam2 saiz..
bila saya sakit,saya akan meleleh.
bila cecair keluar,banyak tisu yang akan digunakan
bila awak hembuskan saya,saya akan berasa lega..
apakah saya??

ok..2 soalan last dalam BI k.. :D

Soalan 9:
what word start with a "F" and ends in "K"
and if you dont get it,you have to use your hand??

Soalan Final:
What part of a man that has 
no bones but has muscles,
lots of veins and love pumping?

**ok,da x macam TEKA TEKI
but, korang tetap kena men-TEKA kan..
hehehehe

thats all la ntuk malam nie..
rajin2 la mencube yekk..
soalan senang je nie..
aku tnye kat kucing aku pon diorang jawab laju je..
"meoowwww~~"
hahahhahaha.. :3

**mane tau kot2 korang dapat msuk Bloglist aku ke..hehehe
cmne nak centre kan header??...huhuhu T-T



7 comments:

ieza berkata...

soalan 1 = mengahale ke ats.. haha
soalan 2 = sbb diorang pkai bju ujan.. haha
soalan 3 = sbb air da timbus pasir tu... hoho
soalan 4 = 11... haha... xtau
soalan 5 = kaki lahh
soalan 6 = KOALA
soalan 7 = ntah
soalan 8 = hingus
soalan 9 = ntah
soalan final= heart (la kot)

Suhazli berkata...

soalan 2 - mungkin dorg jalan bawah teduhan like susur bergajah or pokok? haha
soalan 4 - jawapan selain tu salah la
soalan 7 - chewing gum??
soalan 8 - hingus
soalan 9 - F**K!!haha
soalan 10 - jantung

ok sekarang masukkan aku dalam bloglist!hahaha

Clara berkata...

CR suka jawab teka teki..

=D

Soalan 1:
ada sebuah kapal layar berada ditengah2 laut..
kapal ini sedang menghala ke utara..
agak2 korang la kan,
asapnye menghala kemana??

~ Ke atas ~

Soalan 2:
ade dua orang sahabat ngah berjalan kaki meredah ujan
tanpa memakai payung terjun mahupun baju ujan..
tapi yang peliknye,,baju diorang sikit pon tak basah
soalannye,,
kenapa baju diorang tak basah langsung??

~ sebab dia pakai payung ~

Soalan 3:
ada sorang pompuan nie ngah jalan kat tepi pantai yang berpasir..
ngah syok jalan2 pastu dia pandang la kebelakang
tetibe dia jerit:
""warghh!!..mana tapak kaki aku??!!"
agak2 korang apekah fenomena yang terjadi sebenarnye??
**ok,abaikan perkataan fenomena tu.. =,="

~ Sebab dia jalan ke belakang ~

Soalan 4:
nie paling senang kot..
kalau 1+1=2..
tapi apekah jawapan selain tu??

~ jawapan yang lain adalah salah..~

Soalan 5:
ape yang lembu ade 4 kat badan,
tapi cume ade dua pada seorang perempuan??
*otak jgn kuning sangat..haha

~ Kaki ~

Soalan 6:
apakah yang bermula dengan "K" dan berakhir dengan "A",
ianya berbulu, brbentuk oval, nyaman
dan mengandungi lapisan nipis keputihan??

~ okeyh.. rasa cm kelapa tapi berbulu dan nyaman? kelapa ada sabut *kira bululah tu kan..* tapi nyaman tu? tibai jelah..

Kelapa ~

Soalan 7:
Apakah yang masuk keras dan berwarna PINK,
bila keluar lembik dan melekit??

~ Bubblegum yang wne pink ~

Soalan 8:
saya ade bermacam2 saiz..
bila saya sakit,saya akan meleleh.
bila cecair keluar,banyak tisu yang akan digunakan
bila awak hembuskan saya,saya akan berasa lega..
apakah saya??

~ Hidung ~

ok..2 soalan last dalam BI k.. :D

Soalan 9:
what word start with a "F" and ends in "K"
and if you dont get it,you have to use your hand??

~ Fork ~

Soalan Final:
What part of a man that has
no bones but has muscles,
lots of veins and love pumping?

~ Heart ~

abie_panda berkata...

hahaha..macam2..cube lgi,,cube lgi.. :D

Arif Aiman berkata...

soalan final tu lucah ==''

Pendamba Mawar berkata...

1:menghala ke atas
2:sebab hari tak hujan
3:sebab dia jalan mengundur ke belakang
4:jawapan salah la
5:kaki
6:kelapa
7:gula gula getah
8:hidung
9:garfu..eh apa eh bahasa enggris.fork kot
final:heart

mR. nAzFaZ berkata...

abie knape aku amat merasa kan yg jwpn last tu berbaur lucah..huhuhu

klik la Tukang Iklan.. :D